Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Favoriet_682

In de rubriek Favoriet! leggen we jou podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat jou maar in het finance-vak en in je persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor jouw favoriet? Geef deze door via info@vrc.nl.

Lees meer

Met deze maand:

Boek Chris Out: Structuring for extreme revenue growth

Podcast: Future of Finance

Film over kredietcrisis: The big short

Vijf zonneauto’s: niet meer aan een laadpaal

reMarkable: papieren tablet

Boek Chris Out: Structuring for extreme revenue growth

Cover boek Chris Out: Structuring for extreme revenue growth

“Probeer meer op een algoritmische manier naar de wereld te kijken”, zegt groei-expert Chris Out. “Zie dat alles met elkaar is verbonden, dat alle variabelen invloed op elkaar hebben. Financials hebben een belangrijke rol in het spotten van groeikansen. Maar als financials zich het algoritmisch groeidenken eigen maken, kunnen ze ook anderen in de organisatie laten zien hoe zij kunnen bijdragen aan de groei. Dat is eigenlijk nog belangrijker.”

 

Chris Out heeft als voormalig accountant het Growth Hacking Agency RockBoost opgericht, opgebouwd en in 2020 succesvol verkocht. Hij adviseert nu bedrijven over de gehele wereld op het gebied van de laatste groeistrategieën en het omzetten van ideeën naar nieuwe omzetstromen. Chris is auteur van het boek Structuring for Extreme Revenue Growth: How to quickly monetize your biggest business opportunity dat in 2021 is uitgekomen.

 

Podcast: Future of Finance

In de podcast Future of Finance van PwC geven prominente financeprofessionals hun visie op de toekomst van de financiële functie. 

Film over kredietcrisis: The big short



The Big Short is een Amerikaanse film over de aanloop naar de kredietcrisis van 2007, geschreven en geregisseerd door Adam McKay en gebaseerd op het gelijknamig boek van Michael Lewis. Het is een film over verschillende personen uit de Amerikaanse bankwereld die de kredietcrisis hebben zien aankomen en hierop geanticipeerd hebben door te speculeren op de verwachte stagnerende huizenmarkt en de kredietzeepbel die barstte. De film is te zien op Netflix, hiernaast de trailer.

Vijf zonneauto’s: niet meer aan een laadpaal

Natuurlijk, als je in een elektrische auto rijdt, ben je helemaal van deze tijd. Maar het kan nog een stapje verder met deze vijf zonneauto’s. Die hoef je helemaal niet meer aan de laadpaal te hangen.

Lightyear
Lightyear: Eerste exemplaren rollen van de band

Een studententeam van de TU Eindhoven deed in 2013 mee aan een internationale race voor zonneauto’s en sleepte meteen de eerste prijs in de wacht. De oprichter van dat team, Lex Hoefsloot, richtte in de jaren daarna de startup Lightyear op en streeft een ambitieus doel na: een zonneauto produceren voor de consumentenmarkt, zodat steeds meer mensen op zonne-energie gaan rijden. Inmiddels is hij dichtbij het behalen van dat doel. Dit jaar moeten de eerste exemplaren van de Lightyear One van de band rollen.

Aptera
Aptera: 1.600 kilometer

Het Amerikaanse Aptera komt met een zonneauto die ergens tussen de 26.000 tot 45.000 dollar gaat kosten. De driewieler is bijvoorbeeld een stuk compacter en biedt slechts ruimte aan twee passagiers, terwijl de Lightyear One er vijf kan vervoeren. Maar daar staan ook voordelen tegenover. De Aptera kan volgens de makers bijvoorbeeld 1.600 kilometer afleggen op een volle batterij. Dat is meer dan bij andere zonneauto’s. Er zijn inmiddels verschillende prototypes van de zonneauto ontwikkeld en de eerste exemplaren voor de markt moeten halverwege 2022 van de band rollen.

Sion
Sion: 248 zonnecellen

Het Duitse Sono Motors werkt al sinds 2016 aan de Sion, een elektrische gezinsauto uitgerust met 248 zonnecellen. De zonneauto moest eigenlijk in 2019 al op de markt verschijnen maar financiële problemen gooiden roet in het eten. Dankzij een succesvolle crowdfunding-campagne en beursgang hield Sono Motors het hoofd boven water en mogen we de Sion nog steeds verwachten. De gezinsauto verschijnt nu in 2023 op de markt.

Squad Solar City Car
Squad Mobility: compacte tweezitter

Volgens Squad Mobility hoeft rijden op zonne-energie helemaal niet duur te zijn. De startup uit Breda werkt aan een compacte tweezitter van 6.000 euro, compleet met zonnepaneel op het dak. De Squad Solar City Car heeft een topsnelheid van 45 kilometer per uur en kan 100 kilometer rijden op een volle batterij. Oprichters Robert Hoevers en Chris Klok (beiden ex-medewerkers van Lightyear) zien vooral veel potentie voor hun zonneauto in steden en als deelauto.

Toyota

Toyota: SUV met zonnedak

De Toyota bZ4X, een volledig elektrische SUV, is in 2022 in Japan te koop en kan geleverd worden met een zonnedak. Verder zijn er nog weinig details bekend over de elektrische auto. Wel weten we dat hij een actieradius krijgt van zo’n 500 kilometer. En het zonnedak zorgt volgens Toyota voor zo’n 1.800 extra kilometers per jaar.

reMarkable: papieren tablet 

Favoriet! - Remarkable

De reMarkable is een paper tablet met een e-ink scherm (zoals dat van e-readers). Deze is speciaal gemaakt is om op te schrijven zoals je dat ook op papier doet. Het is de digitale versie van de papieren notitieblokken waar je altijd aantekeningen op maakt of op tekent. Je kunt digitale notitieboekjes aanmaken met oneindig veel met ruitjes, lijntjes of gewoon blanco velletjes. Daar schrijf (of teken) je met een meegeleverde pennetje op en dat werkt verrassend goed. Met het pennetje kun je ook navigeren in het menu van de tablet en onder andere kiezen tussen verschillende diktes van lijnen. Al deze aantekeningen en notities kun je synchroniseren met behulp van de software of apps met een computer, smartphone of een tablet.

Naar boven 

Favoriet!

11/13
Loading ...