Sector: Bouw en transport

 

Next Generation

 

Jeffrey Crama, group controller bij Broekman Logistics

 

“Ik werk om te leven en leef niet om te werken” 

De 31-jarige Jeffrey Crama hoort bij de nieuwe generatie financials. Na de studies bedrijfseconomie en accountancy behaalde Crama in 2021 zijn RC-titel. Hoe kijkt hij aan tegen de titel, het vak van registercontroller en zijn eigen toekomst? “Ik heb altijd gekozen om te doen wat ik leuk vind.” 

Lees meer


Sebastiaan van Welie_374

Crama was de afgelopen vierenhalf jaar als financial controller werkzaam bij Gate terminal. Terwijl hij werkzaam was bij deze importterminal van LNG in Rotterdam, volgde hij met succes de opleiding tot registercontroller bij TIAS. “Het was mijn ambitie om me verder te ontwikkelen. Als persoon en ook vakinhoudelijk. Na mijn eerdere opleidingen was dit een heel waardevolle toevoeging om door te kunnen groeien tot een businesspartner binnen de organisatie. Bepaalde specifieke kennis met betrekking tot finance had ik al, maar dat heb ik kunnen verbreden met kennis over onder andere risicomanagement en strategie.”

 

Wil jij ook in de rubriek Next Generation?  
Stuur een e-mail met je contactgegevens naar info@vrc.nl 

 

 

Werkplezier

Van jongs af aan heeft Crama al een interesse voor finance. “Op de basisschool vond ik rekenen heel leuk en op de middelbare school vond ik economie heel interessant. Maar ik heb nooit bewust de keuze gemaakt om accountant of controller te worden. Ik heb altijd gekozen om te doen wat ik leuk vind om te doen. Werkplezier is voor mij het allerbelangrijkste om te doen wat ik doe en er bestaat voor mij geen betere motivatie.”

 

Kwaliteitslabel

Crama is leergierig en wil zich de komende jaren verder ontwikkelen. Vandaar dat hij de RC-opleiding volgde en sinds 1 februari group controller is bij Broekman Logistics. “De RC-titel heeft mij zeker geholpen in het krijgen van mijn nieuwe baan. Het is een kwaliteitslabel en het geeft aan dat je een bepaald denk- en werkniveau hebt. Het is nu aan mij om het in de praktijk te brengen. Ik krijg een meer leidinggevende rol, iets wat ik niet eerder heb gedaan. Ik loop niet weg voor die verantwoordelijkheid en ben ook niet bang om op mijn bek te gaan. Daar leer je alleen maar van. Voor mij staan de komende jaren dan ook in het teken van persoonlijke groei. Vakinhoudelijk ben ik goed op de hoogte en nu moet ik persoonlijk nog groeien.”

 

“Dankzij automatisering kun je je als controller meer bezighouden met werk dat meer toegevoegde waarde biedt.”

 

 

Automatisering

Die groei is noodzakelijk, want het vak van controller is aan verandering onderhevig, weet Crama. “De rol wordt steeds meer geautomatiseerd en het draait steeds meer om het juist inzetten van bepaalde tools om data en informatie beter voor je te laten werken. Daarom is het wel essentieel om te begrijpen wat er achter de processen zit. Om de tools effectief in te zetten.” “De automatisering brengt met zich mee dat je je als controller meer bezig kunt houden met werk dat meer toegevoegde waarde biedt voor de organisatie”, weet Crama. “Je kunt je meer bezighouden met waar de knelpunten zitten in een proces en dat maakt dat je mee moet kunnen denken over beslissingen. Je moet mensen kunnen overtuigen en presenteren wat er gebeurt. De controller wordt zodoende steeds meer een businesspartner.”

Jeffrey Crama

Jeffrey Crama:

“Werkplezier is voor mij het allerbelangrijkste om te doen wat ik doe.”

Ambitie

Met het oog op de toekomst heeft de 31-jarige Crama geen keiharde ambitie op wat voor positie hij ooit terecht wil komen. “Ik vind bedrijfscultuur en werkgeluk de belangrijkste zaken bij een organisatie. Ik heb de ambitie om stappen te zetten, maar het is geen afgekaderd plaatje dat ik voor ogen heb. Ik zie gewoon wat er op mijn pad komt en van daaruit kijk ik of het bij me past. Het hoeft niet eens in een finance-positie te zijn. Een andere tak is wellicht ook interessant. Ik ben flexibel en sta open voor alle invloeden.”

Gezin staat bovenaan

Hoewel Crama ambitieus is, wijkt niet alles voor het werk. “Ik vind de balans tussen werk en privé heel belangrijk. Carrière maken is mooi, maar ik vind het geluk van mijn gezin belangrijker. Ik werk om te leven en leef niet om te werken. De carrière komt wel als de kinderen ouder zijn. Dan heb ik daar ook weer meer tijd voor.”

 

Hart ligt in de haven

Voorlopig ziet Crama genoeg uitdagingen in zijn nieuwe baan. “Ik ben ooit begonnen in de haven van Rotterdam. Als student werkte ik voor een containerbedrijf aan de wal. Na mijn studie wilde ik graag terug naar de haven. Het is een heel leuke wereld. Zowel mijn vorige werkgever als mijn huidige werkgever zitten in de haven. Ik heb mijn hart verpand aan de branche.”


Naar boven 

Next Generation

10/13
Loading ...