Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Controllerdag

In de rubriek Favoriet! leggen we u podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat u in het finance-vak en in uw persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor uw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Met deze maand:

Boek: Turbowinst

Film: Wall Street

Podcast: Beurs 

Hush Phone

Boek: Turbowinst

Favoriet  Turbowinst illustratie


Werkelijk elke onderneming is ernaar op zoek: de formule om het bedrijf echt te laten groeien. Niet de gebruikelijke procentjes per jaar, maar exponentieel. Die formule is er nu: Sander Klos heeft de code gekraakt met zijn boek: Turbowinst, zet de turbo op je bedrijfsgroei met 45 superslimme interventies. Hij heeft deze uitgewerkt in een uniek groeisysteem, een systematische roadmap om zakelijke ambities waar te maken.

 

Klos, de man achter onder meer het succes van IENS.nl, is een meer dan gedreven zakenman die in de afgelopen decennia ontdekte dat zijn groeiformule bedrijven spectaculair kan laten groeien. De universeel toepasbare formule bestaat uit 45 interventies die relatief eenvoudig en door iedere organisatie toe te passen zijn. Het boek is onder andere te bestellen via managementboek.nl

 

Film: Wall Street

Wall Street is een Amerikaanse dramafilm uit 1987, met in de hoofdrollen Michael Douglas, Charlie Sheen, Daryl Hannah en Martin Sheen. De film vertelt het verhaal van Bud Fox, een jonge effectenmakelaar die betrokken raakt bij Gordon Gekko, een rijke, gewetenloze bedrijfsovervaller.

 

Regisseur Oliver Stone maakte de film als eerbetoon aan zijn vader, Lou Stone, een effectenmakelaar tijdens de Grote Depressie. Het karakter van Gekko zou een samenstelling zijn van verschillende mensen, waaronder Dennis Levine, Ivan Boesky, Carl Icahn, Asher Edelman, Michael Milken en Stone zelf.

 

De film wordt gezien als het archetypische beeld van de excessen in de jaren tachtig. 

Favoriet - Wallstreet - illustratie

Douglas’ personage verklaart dat "hebzucht, bij gebrek aan een beter woord, goed is". De film is invloedrijk gebleken bij het inspireren van mensen om op Wall Street te gaan werken. Sheen, Douglas en Stone hebben in de loop der jaren aangegeven dat mensen hen nog steeds benaderen en zeggen dat ze effectenmakelaar zijn geworden vanwege hun personages in de film.

 

Bekijk hieronder de trailer van de film

 

Podcast: Beurs

Elke werkdag hoor je in de podcast Beurs van BNR Nieuwsradio het belangrijkste en opvallendste beursnieuws.  Van Tesla tot TomTom en van recessie tot reorganisatie. ‘Het nieuws van vandaag, dat jou morgen verder brengt.’ 

 

Beluister de podcast via Spotify

 

Hush Phone

Favoriet Hush Phone illustratie

Voor als u in alle rust, zonder uw collega’s te storen, wil (video)bellen is een akoestische belcel de uitkomst. U hoort écht helemaal niets als u buiten staat en binnen in het hokje zit u lekker koel dankzij de airco. Zo wordt bellen pas echt leuk. De Hush Phone kost wel een paar duizend euro. Past dat niet binnen het budget, dan is er ook een alternatief. ze zijn ook te leasen.

Naar boven 

Favoriet

11/13
Loading ...