Voorwoord

Er liggen volop kansen voor registercontrollers

Voor u ligt de tweede VRC Voices, hét digitale magazine waarmee we  willen inspireren over het vak en de ontwikkelingen. De VRC heeft onlangs een nieuwe strategie geïntroduceerd. In essentie willen we met de thema’s zorg, innovatie en duurzaamheid een bijdrage leveren aan de maatschappij, waardoor we ook zelf relevanter worden en kennis vergaren. Het spreekt me erg aan dat we – binnen ons vakgebied – een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Niets zou erger zijn dan dat we uit de pas lopen met wat er speelt in de samenleving.       

Lees meer

Startups bijstaan

Eén van de onderwerpen waar ik me persoonlijk voor inzet is innovatie. Met onder andere Qeske (zij komen verderop in dit magazine aan bod) staan we innovatieve start-ups bij met onze kennis. Wij helpen hen bij het opstellen van hun businesscase en andere financiële vraagstukken. En we onderzoeken of we interessante partnerships kunnen vormen.


Nadine Koerselman

Nadine Koerselman, Bestuurslid Vereniging van Registercontrollers (n.koerselman@vrc.nl)

Zelf innoveren

Kunstmatige intelligentie, robotic process automation en algoritmes hebben impact op verschillende aspecten in ons vakgebied. Ook de VRC moet blijven innoveren kennis opdoen over deze ontwikkelingen. In het interview met Bart van de Ven, vertelt hij hoe Atos deze ontwikkelingen ziet. Hij geeft uitleg over welke rol algoritmes spelen in organisaties. Wat mij betreft hoeft de registercontroller geen datawetenschapper of programmeur te worden, maar het is wel handig om te begrijpen welke impact deze ontwikkelingen hebben,zodat hij of zij in staat is om de juiste vragen te stellen op het juiste moment. 

 

Chocolade van maken

In de zorg is er veel data, constateert Arjan van der Bijl, manager Business Intelligence & Control bij het HagaZiekenhuis. Het is de kunst om er chocolade van te maken. Ook daar komen RC’ers goed tot hun recht. Dat is ook wat mijn medebestuursleden Esther Nooijen en Martijn van Veen constateren. Registercontrollers zijn bedreven in alle van aspecten van management control en kunnen met hun kennis en ervaring het management adviseren om zo te komen tot juiste bestuursbesluiten. Registercontrollers zijn naar mijn idee brede financials. Wij moeten in staat zijn om financiële en niet-financiële gegevens aan elkaar te verbinden. Een belangrijk onderdeel binnen de niet-financiële gegevens is tegenwoordig duurzaamheid. Laat duurzaamheid nu net het derde thema zijn, naast innovatie en zorg.      

 

Samen met u

We hebben ontzettend veel ideeën en we gaan stap voor stap de initiatieven opstarten. Hier putten wij veel energie uit en we doen dit ook graag in samenspraak met jou. Mocht je nu een rol willen spelen bij het vormgeven van één van de thema’s of andere vragen/opmerkingen hebben, schroom dan niet om contact met me op te nemen via n.koerselman@vrc.nl

 

Veel leesplezier! 

Voorwoord

4/13
Loading ...