Inhoud


P03

Voorwoord

Decemberbericht van Esther Nooijen, Voorzitter VRC 

 

 


P04

Nieuws

Het UBO-register, de controle jaarrekening in de knel en non-conformistisch denken.

 


P05

Column Kees Tillema

“We moeten af van onze groeven”, zegt Kees Tillema, docent management accounting & control aan de Rijksuniversiteit van Groningen.


P06

Walter Bien

“Zes kapitalen dringen door tot de winst- en verliesrekening”, constateert CFO Walter Bien van netwerkbedrijf Alliander.   


P07

Wil van der Aalst

Wil van der Aalst stond eind jaren negentig van de vorige eeuw aan de basis van process mining. Nu, ruim 25 jaar later, doet de techniek pas écht zijn intrede in de markt.

 


P08

Erkan Bayar

is CFO van de Digital eXperience Group (DxG), de centrale technologie-organisatie van Wolters Kluwer. Hij roept controllers op om vooral te experimenteren met technologie en om proactief te zijn.  

 


P09

Karen Maas

De tijd dat het vrijblijvend was voor organisaties om te rapporteren over niet-financiële informatie zoals duurzaamheid, is voorbij. Dit constateert Karen Maas, hoogleraar Accounting & Sustainability aan de Open Universiteit.


P10

Code Challenge

“Voer het morele gesprek. Daar kom je verder mee.” VRC Voices deed mee aan een van de code challenges bij de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

 


P11

Herman Mulder

Bestuursvoorzitter Herman Mulder van de Impact Economy Foundation: “Management control gaat over het huis op orde hebben. Maar wat heb je aan het huis op orde als de buurt in brand staat?”


P12

Colofon

 

 

 

 

 

 


Inhoud

2/12
Loading ...