Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Controllerdag

In de rubriek Favoriet! leggen we jou podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat jou in het finance-vak en in je persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor jouw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Met deze maand:

Docuserie: Madoff: The monster of Wall Street

Podcast: CFO podcast

Boek: Zo word je een Gamechanger 

Film: Too big to fail

Docuserie: Madoff: The monster of Wall Street

Favoriet Madoff illustratie


 In de docuserie Madoff: The monster of Wall Street wordt de opkomst en ondergang gevolgd van financier Bernie Madoff, het brein achter één van de grootste ponzifraudes in de geschiedenis van Wall Street.

 

Madoff leidde jarenlang een piramidespel met beleggingen van mensen die daarbij tientallen miljarden dollars verloren. Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf van honderdvijftig jaar.

Madoff zat zijn gevangenisstraf uit in de Federal Correctional Complex, een federale gevangenis met een overwegend middelmatig zware beveiliging in Butner. Hij overleed daar in de nacht van 13 op 14 april 2021 op 82-jarige leeftijd.

 

De serie is te zien op Netflix.

 

Podcast: CFO podcast

De podcast CFO podcast van Financial Media uit België bevat een reeks interessante en inspirerende gesprekken voor de finance-functie. Over hoe het ervoor staat met de finance-functie, waar het heengaat en de visies van de CFO's van Malexis, Telenet en Volvo.

 

De podcast is de beluisteren via de bekende podcastkanalen.

 

Beluister hieronder de laatste aflevering:

 

Boek: Zo word je een Gamechanger

Favoriet Game Changer illustratie

Wouter Kleinsman, leading personal coach van Nederland, helpt met zijn manier van coachen je leven (of bepaalde gebieden ervan) radicaal te transformeren. Als een coachingtraject nog een stap te ver is, is het boek Zo word je een gamechanger een optie.

 

Kleinsman schreef een no-nonsense praktijkboek dat je kunt beschouwen als jouw persoonlijke mentor voor het radicaal veranderen van je leven. Alle belangrijke levensgebieden worden besproken om jou te helpen om het hoogst mogelijke prestatie- en disciplineniveau te bereiken. Dit boek wordt inmiddels gezien als de ‘bijbel’ voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Film: Too big to fail 

In de film Too Big to Fail wordt het vertaal verteld over de wereldwijde financiële crisis die startte in 2008 en hoe enkele van de hoofdpersonen in de kleine cirkel van invloedrijke politici, bankiers en speculanten in enkele weken moesten beslissen over de toekomst van de wereldeconomie.

 

Centraal staat de Amerikaanse Minister van Financiën Henry Paulson, die als spil fungeert in de symbiotische relatie tussen Wall Street en Washington. De film is te bekijken via HBO Max.

 

Bekijk hieronder de trailer.

Favoriet - Too big to fail - illustratie

Naar boven 

Favoriet

11/13
Loading ...