Kesh Mahabier,
VRC-lid sinds maart 2021

 

“Titel registercontroller is het hoogst haalbare”

De VRC heeft inmiddels meer dan vijfduizend leden. In maart begroette de vereniging Kesh Mahabier als nieuw lid. Op 44-jarige leeftijd begon hij aan de opleiding Executive Master of Finance & Control aan de TIAS School for Business and Society in Tilburg. “Binnen het vakgebied finance spelen er constante veranderingen en je moet als professional alle kansen benutten om bij te blijven en jezelf willen verbeteren.”  

Lees meer


Kesh Mahabier

Mahabier: “Ik merk wel dat het leren van nieuwe dingen meer discipline vraagt.” 

 Barbara Baarsma

Mahabier gooide in december 2019 het roer om voor zichzelf. “Ik ben jarenlang ZZP’er geweest. Ik vervulde bij verschillende organisaties de rol van business- en financial controller. Maar ik heb het bedrijfsleven voorlopig achter me gelaten en ben als business controller aan de slag gegaan bij de TU Delft. Daar ben ik verantwoordelijk voor YES!Delft, TDVG, Delft Enterprises en stichting Medical Delta.”


Meer vaardigheden nodig

Om de financiële functie zo goed mogelijk in te kunnen vullen, voelde Mahabier de noodzaak om de studie tot registercontroller te volgen. En zo geschiedde in maart. “Als controller heb je verschillende rollen in een organisatie. Enerzijds vervul je de rol van businesspartner en anderzijds ben je het financieel geweten. Om mezelf beter te kunnen ontplooien in die verschillende rollen, wilde ik nog meer vaardigheden ontwikkelen. Om complexe vraagstukken te doorgronden wilde ik terug de schoolbanken in. Ik verdiep me zo in mijn vakgebied en daarnaast creëer ik meer kansen om nieuwe ontwikkelingen bij te houden. De titel van registercontroller is namelijk een kwaliteitslabel en geeft je inzichten om verbindingen te maken tussen de verschillende vakgebieden. Maar bovenal verbeter ik met de studie mijn eigen kennis met de laatste wetenschappelijke inzichten.”


Ervaringen delen

Mahabier hoopt in de VRC een vereniging van vakgenoten te vinden waarmee hij sparren over het vakgebied finance. “Kennis delen en ontwikkelen. Het is prettig als je terug kunt vallen op collega’s, maar soms heb je iemand van buiten de organisatie nodig. Ik zie dat zeker voor me bij de VRC. Om ervaring te kunnen delen, verantwoordelijkheden te bespreken en ideeën te kunnen uitwisselen. Als je dat alles kunt bespreken, verrijkt je dat in je uitoefening van jouw functie.”

 

“Om complexe vraagstukken te doorgronden wilde ik terug de schoolbanken in.”


Titel staat voor kwaliteit

Volgens Mahabier is de titel van registercontroller het hoogst haalbare in het vakgebied. “Mijn ervaring is dat financials die de titel dragen, worden gezien als een sterke businesspartner. Je krijgt het vertrouwen van het management. Het gaat niet om gelijk hebben maar om gelijk te krijgen. Verantwoordelijkheid dragen voor financieel-economische informatievoorziening. Kijken naar het grotere plaatje van het vakgebied finance.”


Toekomstvisie

“Welke ambitie ik zelf heb?”, herhaalt Mahabier de vraag. “Ik heb de drive om me te blijven ontwikkelen en die stimulans krijg ik ook vanuit de opleiding. ‘Blijf nieuwsgierig’, geven zij aan. Ik heb de ambitie om in de toekomst een managementrol of bestuursfunctie in te vullen. Maar aan de andere kant vind ik het ook leuk om in de lijnfunctie te blijven en jongeren te blijven coachen. Zoals ik nu doe bij de TU Delft. Dat geeft me veel voldoening. Om studenten te zien ontwikkelen bij het opzetten van start-ups en te zien doorgroeien naar de volgende fase.”


Te oud?

Met zijn bijna 45 jaar is Mahabier niet meer de jongste om nog een studie te beginnen, erkent hij. “Ik heb me georiënteerd bij meerderen universiteiten, maar het vertrouwen heb ik gekregen bij de TIAS School for Business and Society.”


“Ik merk wel dat het leren van nieuwe dingen meer discipline vraagt. Ondanks mijn leeftijd heb ik een gezonde dosis ambitie en krijg ik ook de ruimte van mijn partner en kinderen om dit te doen. Zij steunen het. Het is namelijk best egoïstisch om op zaterdag en zondag te studeren en doordeweeks ook nog bezig te zijn. Alle leuke dingen gaan aan mij voorbij, maar mijn studie is ook mijn hobby geworden. Zonder hun steun zou het me niet lukken.”

Naar boven 

Kesh Mahabier

12/13
Loading ...