Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Controllerdag

In de rubriek Favoriet! leggen we jou podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat jou in het finance-vak en in je persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor jouw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Met deze maand:

Documentaire: Kiss the Ground

Podcast: De Duurzame Podcast

Boek: Hoe gaan we dit uitleggen 

Documentaire: Kiss the Ground

Favoriet Kiss the ground illustratie


De documentaire Kiss the Ground is gemaakt om een beweging op gang te brengen om het onmogelijke te bereiken. De grootste uitdaging van de mensheid op te lossen. Het klimaat in evenwicht te brengen en de toekomst van onze soort veilig te stellen.  

 

Wetenschappers en verschillende beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van de planeet. Deze door Woody Harrelson ingesproken documentaire bevat interviews met Gisele Bündchen, Tom Brady en Patricia Arquette.

Bekijk hier de trailer van de documentaire:

 

Podcast: De Duurzame Podcast

In De Duurzame Podcast willen Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout, oprichters van De Duurzame Adviseurs, iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid (zakelijk of privé) inspireren om in actie te komen en tot nadenken zetten. Met een vleugje humor, want het onderwerp is al serieus genoeg.  

 

Elke dinsdag staat er een nieuwe aflevering voor je klaar waarin ze een expert interviewen over een specifiek onderwerp. Van het verduurzamen van organisaties tot aan wat je zelf in je privéleven kunt doen om nóg duurzamere keuzes te maken.

 

De podcast is onder ander te beluisteren via Spotify:

 

Boek: Hoe gaan we dit uitleggen

Favoriet Hoe gaan we dit uitleggen illustratie

We stoten al meer dan honderd jaar zo veel broeikasgassen uit dat de aarde nu gevaarlijk opwarmt. Als we zo doorgaan, stevenen we af op een onleefbare planeet. Maar de grote omwenteling is begonnen. In dit boek beschrijft Jelmer Mommers een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Een probleem dat bij de meesten van ons vooral een gevoel van machteloosheid oproept.

 

Ten onrechte. Want achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op aarde schrijven we zelf. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com.

Naar boven 

Favoriet

11/13
Loading ...