Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Controllerdag

In de rubriek Favoriet! leggen we jou podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat jou in het finance-vak en in je persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor jouw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Met deze maand:

Boek: De Meetmaatschappij

Podcast: Vitamine A

Dramaserie: strijd om te macht bij een mediaconglomeraat 

Hét managementboek voor Digitale Transformatie

Nationale Controllersdag

Boek: De Meetmaatschappij

De meetmaatschappij


Niet alles wat meetbaar is, is belangrijk en niet alles wat belangrijk is, is meetbaar. Wat zijn de gevolgen van onze meetobsessie? Wat kunnen we beter niet meer meten en wat juist wel? In het boek De meetmaatschappij, uitgebracht in november 2021, neemt Berend van der Kolk onze collectieve meetobsessie onder de loep. Kijkcijfers, bestsellerlijsten, kpi’s, stappen en Cito-scores: wat meten we eigenlijk niet? Een scholier is zo goed als zijn gemiddelde, een werknemer moet SMART-doelen halen en teams moeten resultaatgericht werken. We vergelijken onze prestaties met die van anderen en stellen ranglijsten op van de productiefste collega’s, beste universiteiten en sportiefste vrienden. Maar waarom? En is dat wel zo’n goed idee? Van der Kolk laat zien wat meten met ons doet. We leggen de meetlat alsmaar hoger, de druk om te presteren neemt toe, en ondertussen verliezen we de werkelijke doelen uit het oog. Wanneer doen metingen meer kwaad dan goed? En hoe kan het anders? De meetmaatschappij gaat op zoek naar antwoorden en komt onderweg langs ziekenhuizen, meetsociologen, docenten, bankiers, filosofen en motivatiepsychologen.

 

Podcast: Vitamine A

Vitamine A is de podcastreeks voor accountants en financials. Een onderzoekende en vertragende aanvulling op het dagelijkse en snelle menu van de actualiteit. Iedere aflevering praat host Sven Budding met nieuwe gasten, op zoek naar waardevolle inzichten en originele perspectieven op eigentijdse thema’s in de accountancy. De podcastreeks loopt al sinds januari 2020.  

 

Dramaserie: strijd om de macht bij een mediaconglomeraat 

Succession is een Amerikaanse dramaserie op HBO. De serie draait om de fictieve familie Roy, de eigenaren van een wereldwijd mediaconglomeraat. In het eerste seizoen strijden de kinderen om de macht binnen het bedrijf, terwijl de gezondheid van vader en familiepatriarch Logan Roy te wensen overlaat. Logan krijgt een beroerte en komt in coma terecht. Aanvankelijk komen Logans kinderen er niet uit wie tijdelijk de leiding over moet nemen. Na een lange discussie valt de keuze op zoon Kendall, met broer Roman als zijn rechterhand. De markt heeft weinig vertrouwen in het tweetal en de aandelenkoers stort in. Tegelijkertijd blijkt dat hun vader een grote lening heeft afgesloten die het bestaan van het bedrijf bedreigt. Kendall vindt uiteindelijk een externe investeerder die een deel van de aandelen wil overnemen. Succession ging op 3 juni 2018 in première, maar in oktober 2021 werden de afleveringen van seizoen drie online gezet. 

 

Hét managementboek voor Digitale Transformatie

Digitale transformatie

Na het lezen van Hét managementboek voor Digitale Transformatie van maart 2022 kun je gegarandeerd de strategie bepalen die nodig is om jouw organisatie naar de volgende fase van de digitale transformatie te brengen. Tenminste, dat beloven de auteurs James van de Merbel en Sander Jansen. Zij hebben beiden veel praktijkervaring bij het digitaal transformeren van organisaties. De digitale transformatie gaat niet over technologie. Het gaat over wat jouw organisatie ermee doet om relevant te blijven in een digitaliserende samenleving. Het gaat over hoe medewerkers samenwerken om producten en diensten te ontwikkelen die passen in ons huidige tijdperk en hoe de bedrijfsprocessen daarvoor veranderd moeten worden. En het gaat over veranderingen in het bedrijfsmodel en de verdeling van kosten en baten in de begroting.

 

 

 

Nationale Controllersdag 

Favoriet! - Nationale Controllersdag

Op donderdag 16 juni 2022 vindt de 32e editie van de Nationale Controllersdag van Controllers Magazine plaats. Dit jaar is het thema De Controller als verbinder. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie, je team, jijzelf en je collega’s klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen? En hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen? Het is een dag voor financials die durven te innoveren. Vol nieuwe inzichten, kennis en praktisch toepasbare tips van topsprekers over de belangrijke thema’s die je als controller nu bezighouden. Een nieuw concept, andere setting, ander programma. Want dit jaar ontvangt de organisatie je op het festivalterrein van het Grootste Kennisfestival van Nederland aan de Zutphenseweg in Deventer. Dat biedt veel extra’s! Vanaf 13.00 uur heb je niet alleen toegang tot het programma van de Nationale Controllersdag, maar ook tot de 11 andere podia van het festival. Met nog meer interessante sessies van in totaal maar liefst 75 topsprekers, afgewisseld met muziek, een controllersplein om te netwerken en met lekker eten en drinken. Kies zelf maar, jij bent aan zet tijdens de Nationale Controllerdag.

Aanmelden kan hier.

Naar boven 

Favoriet!

11/13
Loading ...