Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Controllerdag

In de rubriek Favoriet! leggen we jou podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat jou in het finance-vak en in je persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor jouw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Met deze maand:

Boek: Women CFO Stories: 11 Global Leaders Who Lead By Example To Dream Big!

Radioprogramma: BNR Zakendoen

Serie: Inside Bill's Brain 

Boek: Dynamische sturing in turbulente tijden

Boek: Society 4.0

Boek: Women CFO Stories: 11 Global Leaders Who Lead By Example To Dream Big!

Woman CFO stories


In haar boek Women CFO Stories vertelt schrijfster Nidhi Agarwal het verhaal van elf vrouwen die de functie van CFO hebben bereikt.

 

De schrijfster hoopt vrouwelijke finance professionals te inspireren met haar boek. “Dat zij het glazen plafond kunnen doorbreken en ernaar streven zelf ooit CFO te worden.” De netto-opbrengsten van het boek worden gedoneerd aan non-profit organisaties in India die zich inzetten voor onderwijs en empowerment van vrouwen.

Radioprogramma: BNR Zakendoen

In het radioprogramma BRN Zakendoen gaat presentator Thomas van Zijl wekelijks in gesprek met verschillende experts in het boardroompanel. Zij focussen zich elke donderdag op de boardroom, corporate governance en de strategieën van grote bedrijven. Het programma is elke donderdag om 13.00 uur live te beluisteren op BNR en vervolgens ook terug te luisteren als podcast, onder de naam BNR Boardroompanel.

BNR boardroompanel

Serie: Inside Bill's Brain

Favoriet_923

Bill Gates is naast medeoprichter van Microsoft ook een wereldverbeteraar. In de Netflix-serie Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates vertelt hij over zijn jeugd, carrière en passie voor het verbeteren van het leven van mensen in ontwikkelingslanden.  

 

In drie afleveringen vertelt Gates hoe hij ontwikkelingslanden betere sanitaire voorzieningen wil bieden. Ook vertelt hij over zijn jeugdvriendschap en unieke band met Paul Allen, de medeoprichter van Microsoft, en zijn zoektocht naar oplossingen voor klimaatverandering.

Boek: Dynamische sturing in turbulente tijden

Dynamische sturing

Dit boek over dynamische sturing van schrijver Fred Conijn geeft antwoord op vragen als: hoe stel ik medewerkers in staat snel en slagvaardig te acteren? Hoe zorg ik ervoor dat wij ons continu en flexibel blijven ontwikkelen? Hoe waarborg ik dat wij beschikken over de informatie die wij nodig hebben, zelfs als de omstandigheden ingrijpend veranderen? En hoe ontwikkel ik stap voor stap een dynamisch besturingssysteem? 

 

Fred Conijn is managing consultant bij DynamicControl.NL. Hij is gespecialiseerd in het dynamiseren van de besturing bij profit- en non-profitorganisaties. Conijn verzorgt cursussen en opleidingen om zijn ervaringen met het toepassen van dynamische sturing te delen onder het motto ‘voordoen, samendoen, zelf doen’.

 

Boek: Society 4.0 

Het boek Society 4.0: de acht belangrijke issues om een burgersamenleving te bouwen is bedoeld als inspiratie voor mensen die een vitale en hoopvolle toekomst willen bouwen voor de komende generaties. In zijn visie op een andere en betere samenleving verkent schrijver Bob de Wit de mogelijkheden van nieuwe technologieën, onderzoekt hij ‘zwakke signalen’ en evalueert hij talloze nieuwe maatschappelijke initiatieven en toekomstvisies.  

 

De Wit hoopt lezers te inspireren om zich aan te sluiten bij zijn initiatief om een ‘burgersamenleving’ te bouwen. Hij heeft de website Society4th.org geopend om een gemeenschap van actieve burgers te vormen. “Dit boek is een tijdige waarschuwing voor de enorme maatschappelijke risico’s van technologische ontwikkelingen op de lange termijn. Leiders moeten aandacht besteden aan de analyses en observaties in dit boek en verantwoordelijkheid nemen een betere samenleving te bouwen.”

Society 4.0

Naar boven 

Favoriet

14/16
Loading ...