VRC Nieuws

Academy

VRC Executive courses helpen om de juiste koers te vinden

 
Verder in het nieuws:

Financiële Top Cyclus 2022 afgesloten

 

2023 start met een gloednieuwe reeks Vrij-Mi-Know's

 

Duurzaamheidsrichtlijn CSRD aangenomen door het Europees Parlement

 

In samenwerking met de partneruniversiteiten, kan de VRC u nu verschillende modules aanbieden in de Finance Academy die aansluiten op uw eerder genoten EFMC-opleiding. De zogenoemde VRC Executive Courses zijn er om u te helpen de juiste koers te kunnen bepalen binnen uw bedrijf. Verschillende aspecten zijn daarbij van belang: hoe uw organisatie opereert, wat de organisatiecultuur is en wat er speelt in de wereld om uw organisatie heen. Door thema's als digitalisering, innovatie en duurzaamheid echt te doorgronden, kunt u uw organisatie en uzelf beter uitrusten voor de toekomst. Met de Executive Courses doet u waardevolle kennis op en heeft u de instrumenten in handen om juiste beslissingen te nemen, welke richting u ook opgaat. Schrijf u snel in via de VRC Finance Academy.

Naar boven 

Financiële Top Cyclus 2022 afgesloten

De Financiële Top Cyclus (FTC) van 2022 is op 29 november afgesloten met de vijfde en laatste bijeenkomst. Het thema van de laatste bijeenkomst was ‘Big data, de grens tussen vrijheid en veiligheid’. Spreker was econoom en onderzoeksjournalist Bart de Koning. Hij schrijft voor onder andere de Volkskrant, Follow the Money en BNR, vaak over het onderwerp privacy en fraude.


Met in totaal vijf topsprekers op vijf bijeenkomsten bood de FTC 2022 de deelnemers verrassende inzichten en praktische handvaten om hun functie als eindverantwoordelijke in het financieel management beter uit te kunnen voeren. De deelnemers waren erg te spreken over de opzet van de cyclus en het programma.

 

Stof tot nadenken gekregen

"Ik heb tijdens deze cyclus echt stof tot nadenken gekregen. De gesprekken met gelijkgestemden zijn heel verhelderend en er is een fijne sfeer", zei een deelnemer.

Financiële Top Cyclus

Een andere deelnemer vulde aan: “Ik wil de Financiële Top Cyclus van de VRC van harte aanbevelen. In een select gezelschap met zeer goede sprekers diep je een thema uit. Aan de randen van de werkdag werk je aan je netwerk en eet je ook nog samen.”

 

De Financiële Top Cyclus 2023 gaat in maart 2023 van start. Alle RC’s met eindverantwoordelijkheid ontvangen hier een uitnodiging voor per e-mail.

Naar boven 

2023 start met een gloednieuwe reeks Vrij-Mi-Know's

Met het organiseren van exclusieve evenementen voor leden ondersteunt de VRC u met het vergroten van uw vakkennis en het vergaren van nieuwe waardevolle inzichten. In 2023 wordt het aantal evenementen uitgebreid en daarmee ook het aantal Vrij-Mi-Know’s, webinars, workshops en kennissessies. In januari en februari ontvangt de VRC tijdens de Vrij-Mi-Know’s meerdere inspirerende sprekers, waaronder Ivo de Brouwer RC (Global Finance Director bij Danone). In de nieuwe reeks Vrij-Mi-Know’s belichten we verschillende thema’s, zoals persoonlijke ontwikkeling, digitalisering, planning & control en duurzaamheid.

Nieuws: Vrij-Mi-Knows

 

Sprekers van de Vrij-Mi-Knows

 

Voor januari en februari zijn de sprekers van de Vrij-Mi-Know (elke vrijdag om 16:00 uur, 1 PE-punt) onder andere:

  • Ivo de Brouwer RC, Global Finance Director van Danone, zijn laatste Vrij-Mi-Know ging over de verschuiving van traditioneel budgetteren naar beyond budgeting.
  • Drs. Stefan Betting RA, eigenaar van PROFEDA B.V. een organisatie gericht op educatie en advies voor controllers en accountants.
  • Jan de Vries, senior trainer, business IT-consultant, coach, onderzoeker en spreker op het gebied van onder meer agile, Business Information Management en strategieontwikkeling.
  • Dr. Berend van der Kolk, Associate Professor aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Werner Schouten, directeur van de Impact Economy Foundation en presentator bij BNR.
  • Sandra Werre-Schäffer, coach en trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en loopbaan.

 

Het aanbod aan evenementen wordt doorlopend aangevuld in het evenementenoverzicht van de Finance Academy. De bijeenkomsten bieden u de kans om kennis op te doen, andere registercontrollers te ontmoeten en PE-punten te halen.

 

Alle evenementen zijn te vinden op de website van de VRC.

Naar boven 

  

Duurzaamheidsrichtlijn CSRD aangenomen door het Europees Parlement

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is aangenomen door het Europees Parlement. De regels gaan vanaf 2024 gefaseerd in voor Europese organisaties. Onder de CSRD moeten grote organisaties (met meer dan vijfhonderd werknemers) in hun jaarverslag inzicht geven in de impact van hun activiteiten op mens, milieu en samenleving. Dit maken zij op strategisch niveau inzichtelijk door middel van Environmental, Social en Corporate Governance cijfers.

 

Daarnaast wordt van deze organisaties vereist dat zij inzicht hebben in de ESG-data van toeleveranciers en partners. Kortom, een richtlijn met grote impact. Met de cursus CSRD Duurzaamheidsverslaggeving in de Praktijk op 16 februari 2023 krijgt u inzicht in de nieuwe CSRD-richtlijn en wat dit voor uw organisatie betekent. U kunt zich inschrijven via de VRC Finance Academy.

 

Nieuws_273
Klik op de afbeelding of op deze link voor informatie over deze bijeenkomst op de website van de Finance Academy

  

Naar boven 

Nieuws

3/16
Loading ...