VRC-Mijlpaal

 

Arie den Hertog, penningmeester VRC 

“De Finance Academy is weer helemaal van deze tijd"

 

Na maanden van voorbereiding ging onlangs de vernieuwde Finance Academy van de VRC live. Arie den Hertog, penningmeester van VRC  en portefeuillehouder van de Finance Academy binnen het VRC-bestuur, is trots op het resultaat . “De Academy kon wel een opfrisbeurt gebruiken en dat is zeker gelukt. De look and feel is weer helemaal van deze tijd.”

Lees meer


Arie Den Hertog

Den Hertog benadrukt dat VRC er in eerste instantie is voor de leden. “Dat is natuurlijk altijd zo geweest. Zij staan bij ons op de eerste plaats. Onze leden verdienen een Finance Academy goed werkt en er mooi uitziet. Permanente Educatie, wat een belangrijk onderwerp is voor onze beroepsgroep, willen wij op een dusdanige wijze faciliteren dat het passend is bij waar de registercontroller zich mee bezighoudt. Wij bieden onze leden een passend cursusprogramma aan met thema’s die relevant zijn voor onze leden. Daarbij moet je denken aan duurzaamheid, het omgaan met een volatiele wereld en technologische ontwikkelingen. Inhoudelijk gaan wij daarin grote stappen zetten.”


Samenwerking met universiteiten

De VRC werkt al jaren nauw samen met toonaangevende universiteiten. Die universiteiten hebben op de vernieuwde Finance Academy een plaats gekregen om hun eigen programma aan te bieden. Den Hertog: “Het postacademische niveau wat wij als RC’ers hebben, willen wij ook naar voren laten komen in de cursussen die wij aanbieden. Neem een onderwerp als data-analyse. Dat gaat verder dan het bouwen van een tool. Het zijn ook de analyses die je daaraan koppelt. Als je de inhoud van een dergelijke cursus zelf moet bedenken, kost dat veel tijd. Daarom is het fantastisch dat wij gebruik kunnen maken van de kennis van bijvoorbeeld de Nyenrode Business Universiteit, de VU en de UvA.”

 

“Het postacademische niveau wat wij als RC’ers hebben, willen wij ook graag naar voren laten komen in de cursussen die wij aanbieden.”


Den Hertog beschrijft de relatie met de universiteiten als symbiotisch. “Wij hebben elkaar nodig. Zij leiden onze toekomstige leden op. Daarnaast moeten onze leden als registercontroller relevant blijven. Dat doe je door hen maatschappelijke relevante cursussen aan te bieden, die door de universiteiten deels worden aangeboden. Op die manier proberen wij elkaar continu te versterken.”


Aanbod uitbreiden

Nu de vernieuwde Finance Academy er staat, is de belangrijkste doelstelling het aanbod cursussen, masterclasses en andere trainingen verder uit te breiden. Den Hertog: “Wij gaan goed kijken naar de ontwikkelingen die er zijn en waar er kansen liggen voor ons. Het is heel logisch dat wij als VRC een cursus aanbieden over CSRD. De registercontroller krijgt zonder twijfel met dit onderwerp te maken en dus moeten wij hierop inspelen. Zodat de RC’er met de duurzaamheidsrapportages aan de slag kan. Er zijn ook veel RC’ers die veel in het buitenland werken. Voor hen willen wij ook een relevant cursusaanbod bieden. Daarnaast worden soft skills steeds belangrijker. Ook hier liggen uitbreidingsmogelijkheden. Als registercontroller moet je relevant blijven en je dus doorontwikkelen. En dus moeten wij dat als vereniging ook.”

Naar boven 

Mijlpaal-Arie Den Hertog

7/16
Loading ...