Kees Hamster

CFO Coöperatie VGZ


Frans den Houter

CFO BAM


 Barbara Baarsma

personen - kees hamster
Kees Hamster

CFO Coöperatie VGZ

 

“Ik ben altijd op zoek naar het waarom”

Kees Hamster, CFO van Coöperatie VGZ, brengt als leidinggevende het liefst rust. “Ik ben gedreven door de inhoud. Ik wil het verhaal altijd terugbrengen naar het waarom.” 

Lees verder 

Hamster begon zijn carrière na de studie Economie en Accountancy bij EY. Maar hij kwam er al snel achter dat hij liever in het bedrijfsleven met finance bezig wilde zijn. Deze kans kreeg hij in 1997 bij Univé Verzekeringen. In deze periode volgde hij ook de RC-opleiding. “Daardoor leerde ik de verbinding te leggen tussen verschillende onderdelen in de organisatie.” Hamster over zijn carrière: “Ik ben altijd met het bedrijf mee ontwikkeld. Dat aspect typeert mijn loopbaan. De ontwikkeling kwam mee vanuit loyaliteit.”

 

Betaalbaar blijven

Hij bekleedde verschillende functies bij Univé. In 2006 fuseerde Univé met VGZ. Zo ontstond een heel groot zorgverzekeringsbedrijf. Binnen VGZ zijn nog voldoende uitdagingen voor Hamster: “Ik wil ervoor zorgen dat hoogwaardige zorg ook betaalbaar blijft. Ik wil een vliegwiel aan de gang brengen zodat we zorg betaalbaar houden. Als financials van VGZ spelen we een belangrijke rol bij de juiste premiestellingen. We zorgen voor een goed lopend financieel huis. Voor de organisatie en naar de toezichthouders toe.”

 

“Ik wil ervoor zorgen dat hoogwaardige zorg betaalbaar blijft”

 

Gedreven door inhoud

Hamster noemt zichzelf een leidinggevende die rust brengt. “Ik word gedreven door inhoud. Ik ga altijd op zoek naar de opties en de waarheid daarachter. Het verhaal willen we continu terugbrengen naar het waarom.” De kunst van leidinggeven heeft Hamster vooral geleerd door af te kijken. Eerst in een kleinere en daarna in een grotere omgeving. “Soms is je coach ook je leidinggevende. Hij of zij maakt je bewust van hoe je in organisaties acteert. Ik heb verschillende directiewisselingen meegemaakt. Altijd waren er smaakmakers die mij feedback gaven.”

 

Nieuwsgierigheid

Hamster wordt ook gedreven door nieuwsgierigheid. “Hoe kan ik over zaken meepraten en meedenken en dat terugleiden naar cijfers? Waarom zijn die cijfers ontstaan? Wat gebeurt er achter het voorliggende vraagstuk?” 

Over Kees Hamster

Functie: CFO van Coöperatie VGZ

Omzet onderneming: 11,03 miljard

Opleiding: RC-opleiding Erasmus Universiteit (1999)

Naar boven 


 Ivar Blanken

personen  - frans-den-houter
Frans den Houter

CFO BAM

 

“Alleen bereik je helemaal niets”

Nog meer dan vroeger waardeert Frans den Houter, CFO van BAM, de diversiteit in zijn team. “Mijn taak is er voor te zorgen dat medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen.”  

Lees verder 

Den Houter is in één jaar tijd gestegen van de 31e naar de 6e plek in de top 50 van registercontrollers die de Vereniging van Registercontrollers elk jaar bekendmaakt. Deze hoge notering dankt hij aan zijn CFO-functie bij Koninklijke BAM Groep. Den Houter begon zijn loopbaan in de olie-en gasindustrie, als controller bij Exxon en later bij Shell. In 2010 stapte hij over naar Heerema Marine Contractors waar hij in minder dan drie jaar opschoof naar de CFO-functie die hij daar zes jaar vervulde. Sinds een jaar werkt Den Houter bij BAM. 

 

“Vroeger was ik, onbewust, vaker op zoek naar een kopie van mezelf”


Er is meer dan werken

Ambitieus is Den Houter dus zeker, maar niet ten koste van alles. Met een jong gezin en een eveneens werkende echtgenote, is hij zich bewust van de keerzijde. “Er is meer dan werken en het is heel belangrijk om een gezonde balans te houden zin in dit soort veeleisende banen. Buiten mijn ambities in deze baan, ben ik een betrokken vader en geniet van ons gezin met twee opgroeiende kinderen. Tevens is het belangrijk om fit te blijven en ik sport graag.


Team van experts

Energie haalt Den Houter uit de samenwerking en collegialiteit in zijn team. Meer dan vroeger waardeert hij de diversiteit van de mensen om zich heen. “Vroeger was ik denk ik, onbewust, vaker op zoek naar een kopie van mezelf, maar nu kijk ik ook meer naar diversiteit; dit zorgt voor scherpere discussies, vernieuwende ideeën en verfrissendere oplossingen. Ik heb een team van experts om me heen die mij niet nodig hebben om goed hun werk te doen. Ik zorg ervoor dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en als team functioneren. Dat is het belang van leidinggeven, want alleen bereik je helemaal niets.”  

Over Frans den Houter 

Functie: CFO Koninklijke BAM Groep

Beursnotering: AMX

Omzet onderneming: 7.208 miljoen

Opleiding: RC-opleiding Universiteit van Maastricht (2009)

Naar boven 

Kees Hamster en Frans den Houter

8/15
Loading ...